Gratis: LAConvolver

LAConvolver

Svenske Tobias Lernvall har utvecklat ett konvolutionsreverb vid namn LAConvolver. Detta stereoreverb har inga modelleringsmöjligheter utöver den vanliga konvolutionen, men det låter bra och det är väl det viktigaste. 

Det finns konvolutionsreverb som erbjuder mer kontroll, bl.a. LiquidSonics Reverberate (som jag skrev om här) men de kostar en slant. Jag tycker det är en bra idé att utveckla och lansera ett rent konvolutionsreverb, som Tobias Lernvall har gjort. Låter bra och är gratis. Donera gärna en slant till upphovsmannen om du gillar reverbet och använder det.

Den officiella versionen 0.3 kan laddas ner från denna sida. Jag har dock haft en del problem med den versionen i Ableton Live 8.2.2. Jag kontaktade Tobias och han byggde en experimentell version med beteckningen 0.3.1. Denna har fungerat utan några som helst problem. Jag ska fråga Tobias om han kan lägga ut 0.3.1 (eller om han vill publicera en senare version) så att det går lätt att ladda ner. 

Tobias meddelar nu att han lagt upp version 0.3.1 på ovan nämnda sida.


Dela på Facebook eller Twitter:
 facebooktwitterfacebooktwitter
Learn Ableton Live Online


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>