Gratis: Kirnu

Kirnu

Kirnu (av Arto Vaarala) är en gratis arpeggiator som har ett trevligt grafiskt interface och fungerar bra. Om man vill donera en slant, så går det förstås bra via Artos hemsida. Behöver du en arpeggiator, så tycker jag definitivt du ska ge Kirnu en chans.

Om man aldrig har använt en arpeggiator förut, så tror jag att det är väldigt vanligt att man pluggar in den, och sedan undrar varför det inte låter något. (Jag har gjort det själv.) Skälet är att en arpeggiator behöver MIDI-information som input. Man behöver alltså mata enheten med något. Ett enkelt exempel är att hålla ner ett ackord på ett inkopplat MIDI-keyboard. Detta ackord arpeggieras (figureras) då enligt de inställningar man gjort i arpeggiatorn. Man kan förstås också mata enheten med utgången från ett MIDI-spår i den DAW man jobbar i (istället för att manuellt hålla ner ackord).


Dela på Facebook eller Twitter:
 facebooktwitterfacebooktwitter
Award winning music production courses


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>